تصاویر ماهواره ای چیست؟

تصاویر ماهواره ای چیست؟

آیا تا به حال فکر کرده اید که ماهواره ها  در بیرون از جو زمین مشغول انجام چه کار هایی هستند و اطلاعات آنان برای ما چه سودی دارد؟ معمولا ماهواره ها توسط دولت ها و یا سازمان های بزرگ ساخته و اداره میشوند. و از آنها از طریق این ماهواره ها میتوانند هدف های خود را در زمین دنبال کنند. ماهواره ها در بیرون از جو زمین هر کدام دارای هدفی خاصی هستند از جمله این وظایف میتوان به : بررسی وضعیت آب و هوا ، اینترنت ماهواره ای ، اهداف جاسوسی ، جی پی اس و… را نام برد برخی از ماهواره ها در واقع تصاویری را از زمین گرفته و برای ما میفرستند.

اهمیت تصاویر ماهواره ای برای ما بسیار مهم می باشند. چون با بررسی تصاویر ماهواره ای ما میتوانیم از وضع موجود سریع آگاه شد. و تصمیم های بهتر را بگیریم تصویر برداری ماهواره ای در واقع نسل جدید تصاویر هوایی هستند. که در مقیاس بزرگ و وسیع تر در اختیار ما قرار میگیرند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. تا نکات بسیار مهمی را در مورد تصاویر ماهواره ای به دست بیاوریم.

تصاویر ماهواره ای چیست:

همانطور که گفته شد تصاویر ماهواره ای نسل حدید از تصاویر هوایی هستند. ما به کمک تصاویر ماهواره ای میتوانیم اطلاعات بیشتر در مقیاس بزرگ تر و وسیع تر را به دست بیاوریم. اطلاعاتی که شاید در مقیاس هوایی درک آنها برای ما بسیار سخت باشد. ولی در مقیاس ماهواره ای ما شاهد این اطلاعات خواهیم بود. و آنها را بسیار راحت تر درک خواهیم کرد.

ما با توجه به گفته های بالا ماهواره ها میتوانند در زمینه های مختلفی به ما کمک کنند. که در زیر چند نمونه از این کاربرد های ماهواره ها را خواهیم دید :

کاربرد تصاویر ماهواره ای:

تهیه نقشه:

یکی از مهم ترین کاربرد های تصاویر ماهواره ای تهیه نقشه ها از مکان های مختلف می باشد. تصویر برداری ماهواره ای به ما میکند تا با دیدی از بالای زمین نقشه ای بزرگ تر و وسیع تر از مکان مد نظر داشته باشیم در بسیاری از موارد برای اینکه نقشه ای واضح تر و دقیق تر از یک منطقه داشته باشیم از تصاویر ماهواره ای استقاده میکنیم تا نمام جزئیات مکان مد نظر را داشته باشیم. امروزه معمولا کشورها از این تصاویر برای موقعیت های دفاعی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی و… استفاده میکنند.

پیش بینی بلایای طبیعی:

حتما تا به ال شنیده اید که دانشمندان با استفاده از تصاویر ماهواره ای رخ دادن زلزله ای را پیش بینی کردند. یا با استفاده از تصاویر ماهواره ای اخباری را مبنی بر بلایای طبیعی مانند فوران اتشفشان ، سونامی ، یا طوفانی بزرگ پیش بینی کرده اند. ماهواره ها با توجه به  اهدافی که توسط دولت ها به فضا پرتاب شده اند. میتوانند حاوی اخباری برای ما باشند که ما  انسان ها از آن بی خبر هستیم

تهیه تصاویر سه بعدی:

ماهواره ها همچنین میتوانند از طریق تصویر برداری های خود مدل های سه بعدی را در اختیار ما قرار دهند که بسیار برای جذاب هستند. نمونه هایی از این تصاویر سه بعدی را در گوگل مپ را میتوانید مشاهده کنید.

تشخیص منابع معدنی:

ماهواره ها با استفاده از الگوریتم داده شده به آنها می توانند. از طریق تصویر برداری  به ما مکان منابع معدنی را نشان دهند. و از این طریق ما را به معادنی که تا به حال کشف نشده اند راهنمایی کنند.

توسعه كشاورزی

ماهواره ها در پیش بینی اب و هوای کره زمین نقش بسیار زیادی دارند و از این رو برای توسعه کشاورزی بسیار حائز اهمیت هستند. ما از طریق تصاویر ماهواره ای میتوانیم وضعیت اب و هوا را پیش بینی کرده و از صدمه دیدن محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم.

ما در مقالات تصویر برداری از پارامتر های مهمی در زمینه تصویر برداری هوایی گفتیم در تصویر برداری ماهواره ای نیز پارامتر های بسیار مهمی وجود دارد که با رعایت این نکات میتوانیم تصاویر بهینه ای به دست اوریم و در نتیجه از اطلاعات موجود در این تصاویر استفاده کنیم

پارمتر های مهم در تصویر برداری ماهواره ای:

وضوح مکانی:

برای توضیح این پارامتر ما نیاز به چند تعریف تخصصی داریم. این پارامتر توسط سنسورهای میدان دید فوری تعیین می شود و به عنوان اندازه پیکسل تصویر ماهواره  تعریف می شود که برای چشم انسان قابل مشاهده است و بر روی زمین اندازه گیری می شود. از آنجا که این پارامتر از قدرت حل و فصل بالایی برخوردار است. از این رو به عنوان وضوح یا رزولوشن مکانی نیز نامیده می شود

وضوح طیفی:

تعداد فواصل طول موج را اندازه گیری میکند

وضوح زمانی:

در واقع در ابتدای تصویر برداری ما ابتدا باید تشخص دهیم که ماهواره در چه زمانی دارای تصویر برداری با وضوح بیشتری است تا بتوانیم بیشترین استفاده را داشته باشیم.

رزولوشن رادیو متریک:

به عنوان توانایی یک سیستم تصویربرداری برای ضبط سطوح مختلف روشنایی و بیت سنسور (تعداد سطوح خاکستری) بیان می شود. به طور معمول به صورت ۸ بیتی (۰-۲۵۵ )، ۱۱ بیتی (۰-۲۰۴۷)، ۱۲ بیتی (۰-۴۰۹۵) یا ۱۶ بیتی (۰-۶۵،۵۳۵) می باشد.

تفاوت تصاویر ماهواره ای با هوایی چیست؟

تصاویر هوایی معمولا نوسط پهپاد ، هلیکوپتر ، کوادکوپتر و … انجام می شود و در حال حاظر  اکثر ارگان ها به راحتی به انها میتوانند دسترسی داشته باشند ولی تصاویر ماهواره ای وسعت بزرگتر و دقیق تری را نسبت به تصاویر هوایی ثبت میکنند و این کار باعث میشود اطلاعاتی که از طریق تصاویر ماهواره ای دریافت میکنیم دقیق تر و کامتر باشد. تفاوت دوم این است که ماهواره ها جزو سیستم های بسیار گران قیمت هستند و هر ارگانی اجازه دسترسی به این اطلاعات و سیستم را ندارد در حالی که با یک دستور ساده میتوان به تصاویر هوایی اجازه دسترسی داشت

امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده و درک خوبی از کاربرد های تصاویر ماهواره ای به دست آورده باشید. ما سعی کردیم هر آنجه که شما نیاز دارید. را به صورت مختصر و مقید بیان کنیم. ولی باید توجه داشته باشیم که ماهواره ها انواع مختلفی داشته که هر کدام کار های مخصوصی را انجام میدهند. و اگر قصد دارید اطالاعات بیشتری به دست آورید برای ما پیام بگذارید تا اسرع وقت برایتان اماده کنیم.

تفاوت تصاویر ماهواره ای با هوایی چیست؟

تفاوت تصاویر ماهواره ای با هوایی چیست؟

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

امتیاز نداده اید؟! اولین نفر باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما