نمونه نقشه یو تی ام

نمونه نقشه یو تی ام

نقشه یو تی ام کاربرد های بسیاری دارد و برای انجام امور ثبتی و سندی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین نقشه یو تی ام به جهت انجام امور حقوقی ملک کاربرد دارد.

به عنوان مثال افراد برای اینکه بتوانند ملک خود را روی زمین تثبیت کنند و سند تک برگ اخذ نمایند باید به اداره ثبت اسناد مراجعه کنند. در این صورت مدارکی مورد نیاز است که یکی از این مدارک نمونه نقشه یو تی ام است. با تهیه این نقشه اطلاعاتی از قبیل مساحت، ابعاد، موقعیت ملک به دست می آید. این نقشه زمانی اعتبار پیدا می کند که مهر و امضای کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه برداری یا امور ثبتی زیر آن درج گردد.

برای تهیه این نقشه می توان به دفتر کارشناس رسمی مراجعه نمود. در نهایت با تهیه نقشه یو تی ام و ارائه آن به اداره ثبت اسناد، اطلاعات مربوط به ملک در سیستم اداره ثبت ذخیره خواهد شد. و همچنین آماده درج در سند تک برگ خواهد شد. تهیه این نقشه بایستی با استفاده از تجهیزات دقیق و همچنین روش های دقیق و به روز انجام شود. تا در نهایت یک نقشه یو تی ام استاندارد و با کیفیت حاصل شود.

برخی از افراد به دلیل قیمت پایین پیشنهادی افراد غیر متخصص تهیه این نقشه را به آن ها سفارش می دهد. و در نتیجه نقشه خروجی یک نقشه ی بی کیفیت و غیر قابل قبول خواهد بود مخصوصا در امور ثبتی که دقت بالای این نقشه مد نظر است. اما کارشناس رسمی دادگستری از شیوه هایی تخصصی و به روز و با کمک تجهیزات دقیق این نقشه را به بهترین صورت تهیه خواهد کرد.

نقشه یو تی ام چیست؟

نقشه یو تی ام نقشه ای است که علاوه بر درج موقعیت گوشه های ملک در سیستم مختصات جهانی یو تی ام طول های ملک با دقت سانتی متری و با دستگاه های دقیق نقشه برداری اندازه گیری می شود. همچنین مساحت دقیق و واقعی ملک محاسبه می شود و در نقشه درج می شود. نقشه یو تی ام لازم است توسط یک متخصص قابل تهیه می باشد. و حتما لازم است مهر و امضای کارشناس بر روی آن نقش ببندد. در غیر این صورت اعتباری ندارد. و مورد قبول ادارات و سازمان ها قرار نمی گیرد.

مهر کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری به نقشه تهیه شده اعتبار می دهد. همچنین لازم به ذکر است که مهر کارشناس رشته عمران عمران بر روی این نقشه فاقد اعتبار می باشد. پس برای تهیه نمونه نقشه یو تی ام حتما به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه به عمل آورید.

تهیه نقشه یو تی ام

تهیه نقشه یو تی ام و یا همان نقشه کاداستری برای درج در سند تک برگی به این صورت انجام می شود که:

  • عملیات صحرایی توسط نقشه برداران کارشناس رسمی دادگستری انجام یم شود.
  • عملیات کارتوگرافی در دفتر انجام می شود.
  • عملیات دفتری استخراج پلاک ثبتی و یا همان جانمایی پلاک ثبتی توسط کارشناس انجام می شود.
  • بازدید ملک و چک و تایید نقشه یوتی ام به عهده کارشناس اداره ثبت اسناد است.
  • ثبت نقشه یو تی ام در سیستم کاداستری را کارشناس اداره ثبت اسناد انجام می دهد.
نمونه نقشه یو تی ام
نمونه نقشه یو تی ام

زمان تهیه نقشه یو تی ام

زمان تهیه نقشه یو تی ام به عواملی بستگی دارد در حقیقت به مشخصات ملک بستگی دارد. هر چه ملک از نظر مساحت بزرگ تر باشد و مرز های نا منظمی داشته باشد. در نتیجه زمانی که نقشه بردار برای آن اختصاص می دهد بیشتر می شود. از طرفی تجهیزات نقشه برداری مورد استفاده و تسلط کارشناس نیز در زمان تهیه نقشه یو تی ام اثر می گذارد.

در صورتی که قصد اخذ سند تک برگی را دارید و لازم باشد که نقشه یو تی ام را تهیه نمود. با مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی در نتیجه زمان تهیه نقشه یو تی ام دو روز می باشد.

هزینه نقشه یو تی ام

هزینه نقشه یو تی ام بر طبق تعرفه تعیین می شود و به عواملی بستگی دارد. مهم ترین عامل تهیه نقشه یو تی ام مساحت می باشد. در واقع بر طبق مساحت ملک هر چه ملک بزرگ تر باشد هزینه تهیه نقشه یو تی ام بیشتر می شود و بالعکس آن نیز صدق می کند.

تهیه نقشه یو تی ام کارشناس رسمی دادگستری

نقشه یو تی ام از جانب ادارات مختلف در خواست می شود. در نتیجه با تهیه نقشه یو تی ام مساحت دقیق ملک، موقعیت دقیق مکانی ملک، ابعاد ملک با دقت بالا معلوم می شود. همچنین با تهیه این نقشه جلوگیری از تداخل و تعارض حدود املاک مجاور یکدیگر و امنیت مالکیت حقوقی بالا می رود.

با در خواست نقشه یو تی ام از جانب ادارات مختلف مالک می بایست به یک فرد متخصص مراجعه نمود. فرد متخصصی که می تواند این نقشه را تهیه نماید کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی می باشد. این متخصص با روش های تخصصی نقشه برداری از زمین را انجام خواهد داد. در نتیجه نقشه یو تی ام را تهیه خواهد کرد.

معمولا از جانب ادارات مختلف نقشه یو تی ام از عرصه مورد درخواست قرار می گیرد و تنها در یک مورد خاص و آن هم برای املاکی که فاقد سند رسمی هستند و با کمک ماده 147 می توان در خواست اخذ سند مالکیت داد. و در این مورد خاص از جمله مدارک مورد در خواست نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان می باشد.

برای تهیه نقشه یو تی ام دو روش وجود دارد روش اول برداشت با دوربین توتال استیشن است. در نتیجه بعد از برداشت اطلاعات از ملک سپس ترسیم نقشه یو تی ام انجام می شود. در نهایت نقشه یو تی ام بر روی نقشه پایه یک دو هزارم جانمایی می شود. این نقشه مهر و امضا شده قابل ارائه به ادارات و سازمان های مختلف خواهد بود.

روش دوم تهیه نقشه یو تی ام با استفاده از جی پی اس دو یا سه فرکانسه است. بعد از برداشت زمینی ترسیم نقشه یو تی ام انجام می شود. این نقشه مهر و امضا شده معتبر می شود.

تهیه نقشه یو تی ام کارشناس رسمی دادگستری

تهیه نقشه یو تی ام کارشناس رسمی دادگستری

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

امتیاز نداده اید؟! اولین نفر باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما