گرفتن سند تک برگی برای واحد های قولنامه ای

گرفتن سند تک برگی برای واحد های قولنامه ای

قولنامه ها امنیت بالایی ندارند و قابل جعل می باشند. برخی از املاک به دلایلی قولنامه ای هستند و انتقال رسمی سند انجام نگرفته است. در نتیجه لازم است اقداماتی به جهت اخذ سند رسمی برای این املاک انجام شود. بر طبق قانون تعیین و تکلیف اراضی فاقد سند رسمی با توجه به ماده 147 می توان سند تک برگ برای این املاک اخذ نمود.

ماده 147 برای عیین تکلیف وضعیت ثبتی ساختمان هایی است که از قبل 1370 ساخته شده اند. و به دلایل مختلف مالک آن موفق به اخذ سند رسمی مالکت نشده است. در نتیجه با استفاه از این قانون با تصمیم یک هیات تصمیم گیرنده در نتیجه امکان اخذ سند تک برگ برای ملک قولنامه ای وجود خواهد داشت.

برای اخذ سند رسمی ماده 147 لازم است ملک سابقه ثبتی داشته باشد و دسترسی به مالک رسمی ملک ممکن نباشد. در نتیجه امکان اخذ سند تک برگ برای ملک وجود خواهد داشت.

گرفتن سند تک برگی برای واحد های قولنامه ای با فراهم کردن مدارکی ممکن است یکی از این مدارک نقشه یو تی ام است.

برای تهیه نقشه یو تی ام ابتدا باید به یک کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه کرد. این متخصص برای تهیه این نقشه از تجهیزات و روش های تخصصی استفاده می کند. و نقشه تهیه شده با کیفیت بالا حاصل می شود. سپس با مهر و امضای خود به نقشه تهیه شده اعتبار می دهد.

قولنامه چیست؟

قولنامه سندی عادی است که در آن تعهد می شود که در آینده انتقال سند رسمی انجام شود. به عبارتی نوعی قرار داد می باشد که آن را پیش قرارداد بیا وعهده قرارداد هم می نامند. هدف از تنظیم قولنامه مکتوب نمودن تعهد به انجام معامله در آینده و داشتن تضمینی برای ایفای این تعهد می باشد.

قولنامه ویژگی هایی دارد که شامل:

  • قدرت الزام قراردادی و دریافت وجه التزام
  • برای انعقاد قرار داد در آینده هر دو طرف متعهد می شوند
  • قرار دادی معتبر می باشد که استناد آن ممکن است

همچنین یکی از معایب قولنامه امنیت پایین آن است و در صورتی که ملکتان هنوز قولنامه ای است هر چه زود تر اقدامات لازم را برای اخذ سند رسمی ملک انجام دهید.

منظور از ماده 147 چیست؟

ماده 147 اصلاحی قانون ثبت اسناد برای تعیین وضعیت ثبتی اراضی زراعی و باغات و همچنین املاک شهری و غیر شهری که مورد بهره برداری متصرفین می باشد. و اشخاص با سند عادی تا تاریخ تصویب این قانون خریداری کرده و به واسطه موانع قانونی صدور سند رسمی برای آن ملک میسر نیست. در نتیجه اگر شرایط برای اخذ سند رسمی ماده 147 وجود داشته باشد می توان برای ملک قولنامه ای سند رسمی اخذ نمود.

املاک مشمول قانون 147

  • اراضی و ساختمان هایی که دارای سابقه ثبتی می باشند. و متقاضی آن را به صورت عادی خریداری کرده است و به دلیل فوت مالک رسمی و یا عدم دسترسی به وی انتقال مالکیت انجام نشده است.
  • املاکی که عرصه آن وقف می باشد و متقاضی عرصه را با حق اعیانی اجاره نموده است و موفق به اخذ سند مالکیت اعیانی نشده است.
  • املاکی که دارای سابقه ثبتی است و متقاضی رسمی مشاعی است. در نتیجه به دلیل عدم دسترسی به مالکین مشاعی موفق به اخذ سند مالکیت نشده است.

گرفتن سند تک برگی برای واحد های قولنامه ای

املاکی که مشمول قانون 147 نمی باشد

  • اراضی موات، ملی
  • اراضی که فاقد سابقه ثبتی اند
  • املاک فاقد بنا
  • املاکی که مالک رسمی آن در قید حیات است و دسترسی به آن وجود ندارد.
  • اراضی و املاکی که مالک رسمی آن فوت نموده است و دسترسی به ورثه ممکن نیست.

تهیه نقشه یو تی ام ماده 147 کارشناس رسمی دادگستری

برخی افراد پس از انجام معامله ملک به دلایلی موفق به اخذ سند رسمی نشده اند. و سند آن ها قولنامه ای است اما این اسناد اعتبار زیادی ندارد. و بایستی هر چه زود تر اقدامات لازم انجام شود و سند تک برگ برای ملک اخذ گردد. اما گاهی اوقات دسترسی به مالک رسمی و وراث وی ممکن نمی باشد. در نتیجه به کمک ماده 147 امکان اخذ سند رسمی برای ملک وجود خواهد داشت. در صورتی که شرایط لازم برای اخذ سند رسمی ماده 147 وجود داشته باشد در نتیجه با فراهم نمودن مدارکی اخذ سند رسمی ممکن خواهد بود. یکی از مدارک در خواستی گرفتن سند تک برگی برای واحد های قولنامه ای نقشه یو تی ام از عرصه و اعیان است.

برای تهیه این نقشه بایستی به فردی مانند کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی  مراجعه کرد. این متخصص صلاحیت کافی برای تهیه این نقشه دارد. و می تواند نقشه را با دقت و کیفیت بالا تهیه نماید وی از ابزار و تجهیزات دقیق بهره می گیرد. و با دقت بالا برداشت زمینی را از انجام می دهد در واقع بعد از اینکه مختصات یو تی ام گوشه ها و شکستگی ها برداشت شد. سپس ترسیم نقشه یو تی ام انجام می شود و سپس این نقشه با مهر وامضای کارشناس ارزش پیدا می کند. و قابل ارائه به اداره ثبت اسناد خواهد شد در نتیجه سند تک برگ برای ملک قابل اخذ خواهد بود.

هزینه اخذ سند رسمی ماده 147

در ابتدا برای ثبت نام در سامانه sabtemelk.ir لازم است 50 هزار تومان پرداخت شود. همچنین برای ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت اسناد لازم است هزینه ای پرداخت شود. همچنین دیگر هزینه ای که به جهت اخذ سند رسمی ماده 147 لازم است پرداخت شود هزینه نقشه یو تی ام است. در واقع به جهت تهیه نقشه یو تی ام لازم است به یک فرد متخصص مراجعه نمود و کارشناس رسمی دادگستری همان متخصص است. این متخصص به جهت تهیه این نقشه مبلغی را اخذ خواهد کرد این مبلغ بر طبق تعرفه ای محاسبه می شود. در واقع تعرفه تهیه نقشه یو تی ام با توجه به عواملی تعیین می شود. از جمله این عوامل مساحت و متراژ ملک مورد نظر می باشد. لازم به ذکر است که تهیه این نقشه را حتما به فرد متخصصی همچون کارشناس رسمی دادگستری بسپارید. تا در نتیجه نقشه تهیه شده با کیفیت مورد قبولی تهیه شود.

هزینه اخذ سند رسمی ماده 147

هزینه اخذ سند رسمی ماده 147

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

امتیاز نداده اید؟! اولین نفر باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما