تبدیل سند دفترچه ای به تک برگی

تبدیل سند دفترچه ای به تک برگی

در اسناد منگوله دار و یا همان اسناد دفترچه ای که اسناد قدیمی هستند. و اطلاعات ملک در صفحات اول و مابقی صفحات جهت نقل و انتقال ملک تکمیل شده و همچنین اطلاعات مکانی و فنی ملک کامل نمی باشد. در صورتی که حد و مرز ملک به دلایل مختلف مشخص نباشد و سند ملک قدیمی باشد. در نتیجه امکان یافتن حدود اربعه ملک به کمک سند ملک وجود ندارد. همچنین اسناد قدیمی عیب دیگری که دارند. این است که امنیت بالایی ندارند و به راحتی جعل می شوند. ولی اسناد جدید این مشکل را ندارند. و جعل این اسناد آسان نیست.

با توجه به معایب و مشکلات بسیار سند دفتر چه ای لازم است تبدیل سند دفترچه ای به تک برگی انجام شود. برای این تبدیل لازم است مدارکی را تهیه نمود. یکی از این مدارک نقشه یو تی ام می باشد. برای تهیه این نقشه می توان به یک فرد متخصص همچون کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه نمود.

انواع سند

  • سند دفترچه ای:

در سال های گذشته سند مالکیت املاک به صورت سند منگوله دار بوده است. که در واقع سند به شکل دفترچه ای می باشد که با یک قطعه سربی پلمپ شده است. در این سند مشخصات ملک و مالک در آن درج می شود. ایمنی این اسناد کم است و جعل آن ممکن نمی باشد.

  • سند تک برگ:

همانطور که از نام سند مالکیت تک برگی پیداست، این سند تک برگی می باشد. و هلوگرام مخصوص آن بر روی آن قرار می گیرد. جعل آن به راحتی ممکن نمی باشد. در این سند مشخصات ملک و به صورت سیستمی و مکانیزه به طور دقیق و خوانا درج می شود. بعد از هر بار معامله سند باید به اداره ثبت اسناد تحویل داده شود و در ادامه با ابطال سند تک برگی سند تک برگی جدیدی به نام خریدار صادر می شود. بر روی سند تک برگ نقشه محل موقعیت ملک در مقیاس یک دو هزارم بر روی سند مالک نشان داده می شود.

  • سند مشاعی:

سند مشاعی یعنی چند فرد مالک هستند و بخش مالکیت هر مالک معلوم نمی باشد. و تنها مالک بودن هر فرد قید شده است. قبل از به وجود آمدن سند تک برگ مالکین این املاک برای ملک خود سندی جداگانه اخذ می کردند. اما همین امر به دلیل اینکه یکی از مالکان سند داشت و برخی دیگر سند نداشتند، باعث بروز اختلافاتی می شد. در سند تک برگ این مشکل حل شده و نام هر یک از شرکای مشاعی نسبت به سهم وی در سندی مجزا صادر می شود.

چه اطلاعاتی در سند تک برگ درج می شود؟

از جمله اطلاعاتی که در سند تک برگی درج می شود شامل:

  • شماره قطعه
  • مساحت دقیق ملک
  • پلاک های اصلی و فرعی
  • نوع کاربری ملک
  • سال ساخت
  • آدرس پستی
  • کروکی ملک
  • امکانات اختصاصی و مشاعی
  • اطلاعات مالک

تبدیل سند دفترچه ای به سند تک برگ چه مزایایی دارد؟

سند تک برگ مزایای بسیاری را در مقایسه با اسناد دفترچه ای دارد که شامل موارد زیر است:

  • ارائه کروکی دقیق ملک:

در سند تک بر در مقایسه با سند دفترچه ای اطلاعات دقیق و جزئی ملک درج می شود. که در واقع برای اخذ این سند، نقشه یو تی ام تهیه می شود. در نتیجه اطلاعات ملک در سیستم کاداستر ثبت می شود. بنابراین از مشکلات و اختلافاتی که به دلیل تعارض به حدود ملک به وجود می آید، پیشگیری می شود.

  • رفع مشکل نا خوانا بودن سند:

اسناد منگوله دار از آنجایی که دست نویس بوده اند در نتیجه نا خوانا می باشد. همچنین از آنجایی که این اسناد بین مالکینش دست به دست می شد در نتیجه به مرور زمان نوشته های سند از بین می رفت.

  • دریافت اسناد مجزا:

در صورتی که ملک به نام چند نفر باشد در نتیجه با اخذ سند تک برگ هر یک از شرکا سندی مجزا دریافت خواهند کرد.

  • امنیت بالا:

اسناد منگوله دار امنیت بالایی ندارند و به راحتی جعل می شوند. اما اسناد تک برگ به صورت الکترونیکی و مکانیزه صادر می شود و دارای هولوگرام می باشد و دقت بالایی دارد. جعل آن بسیار مشکل است.

  • صرفه جویی در مصرف کاغذ:

اسناد قدیمی دارای صفحات زیادی بوده اند و در نتیجه کاغذ زیادی برای صدور آن مصرف می شد. اما اسناد تک برگ تنها یک برگ دارد.

  • دسترسی به اطلاعات نقل و انتقالات:

در سند تک برگ اطلاعات مربوط به نقل و انتقالات درج نمی شود. اما با مراجعه به اداره ثبت اسناد می توان این اطلاعات را کسب نمود.

  • صدور راحت سند:

برای صدور سند دفترچه ای در گذشته به اداره ثبت اسناد مراجعه می شد. اما برای اخذ سند تک برگ و نقل و انتقال آن مراجعه به دفتر اسناد رسمی کافی می باشد. در نتیجه مراجعه به اداره ثبت اسناد انجام نمی گرفت و همین امر سبب صرفه جویی در زمان و هزینه می شد.

تهیه نقشه یو تی ام کارشناس رسمی

تبدیل سند دفترچه ای به تک برگی با تهیه نقشه یو تی ام ملک ممکن می باشد. در واقع به جهت تهیه این نقشه اطلاعات دقیق فنی ملک معلوم می شود. و برای اخذ این سند به دست آمدن این اطلاعات ضروری خواهد بود. در واقع با تهیه این نقشه ابعاد، مساحت و موقعیت دقیق ملک معلوم می شود.

برای تهیه نقشه یو تی ام می توان به یک فرد متخصص و با تجربه ای همچون کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه نمود. لازم به ذکر است که تهیه این نقشه را به اشخاص غیر متخصص نسپارید. این متخصص به جهت تهیه این نقشه از تجهیزات دقیق و مخصوصی همچون جی پی اس استفاده خواهد کرد. در واقع کارشناس به کمک جی پی اس دو یا سه فرکانسه که دقت بالایی دارد برداشت زمینی را انجام خواهد داد. در ادامه بعد از برداشت زمینی ترسیم نقشه یو تی ام انجام می شود. با ترسیم این نقشه در نتیجه اطلاعات فنی ملک با دقت بالا معلوم می شود. با ارائه این نقشه به اداره ثبت اسناد در نتیجه سند تک برگ برای ملک صادر می شود.

تهیه نقشه یو تی ام کارشناس رسمی

تهیه نقشه یو تی ام کارشناس رسمی

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

امتیاز نداده اید؟! اولین نفر باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما