تعرفه نقشه برداری با جی پی اس به بسیاری از عوامل بستگی دارد.یکی دیگر از عوامل تاثیرگزار روی قیمت نقشه برداری زمین نوع کاربری ملک است. هر چقدر راه های مواصلاتی به زمین سخت تر باشد. قیمت نقشه برداری بیشتر خواهد بود. برای مثال اگر زمین روی تپه یا منطقه کوهستانی با ناهمواری های بیشتری قرار داشته باشد. هزینه های کارشناس نقشه برداری نیز بیشتر خواهد بود. به همین خاطر قبل از هرگونه اقدام برای تهیه نقشه ابتدا باید هزینه نقشه برداری مشخص شود. کارشناس نقشه برداری با کارفرما به توافق برسند. بعد اقدام به تهیه نقشه مورد نظر نمایید.
لوازم نقشه برداری gps
اگر شما به عنوان یک مهندس عمران یا نقشه بردار هستید. مسلما می دانید که نقشه برداری یک کار سخت می باشد. که دقت و ضریب آن بسیار بالا است. و باید توجه کنید که بتوانید دقیق ترین اطلاعات را بدست آورید. در این بین وسایل و ابزارهای مختلفی برای نقشه برداری چون وجود دوربین ، متر و… در دسترس است. اما کاربردی ترین وسیله جی پی اس می باشد. شما با در اختیار داشتن یک جی پی اس می توانید به راحتی مختصات مربوط به زیربنای یک ساختمان یا زمین کشاورزی را بدست آورید. و وارد کردن این اطلاعات روی کامپیوتر خود از مساحت دقیق زمین یا ساختمان مطلع شوید.
کاربرد جی پی اس
یک جی پی اس تنها در زمینه نقشه برداری کاربرد ندارد. بلکه از ردیاب جی پی اس در زمینه ردیابی خودرو هم استفاده می شود . اما شاید برای شما جالب باشد که بدانید نقشه برداری در چه زمینه هایی صورت می گیرد. موارد استفاده از نقشه برداری بسیار گسترده است.
به عنوان مثال از نقشه برداری برای جلوگیری از سیل و حتی طوفان استفاده می شود. زیرا با نقشه برداری زمین و مساحت مورد نیاز و حتی اراضی و جنگل اقدام به انجام کارهایی می کنند. که بتوانند با کاشت درخت یا مواردی این چنینی مانع از وقوع سیل شوند. حتی شما شاهد این خواهید بود که از نقشه برداری برای تعمیر جاده ها و اتوبان ها استفاده می شود. که این تنها منوط به استفاده از جی پی اس برای تعیین و مشخص کردن میزان مسافت جاده ها و اطلاعات دقیق آن است. که در اختیار پیمانکار قرار می گیرد. تا بتوانند به درستی جاده ها را تعمیر کنند.
دقت گیرنده های جی پی اس
دقت گیرنده های جی پی اس در انواع دستگاه های جی پی اس انقدر بالا می باشد. که حتی برای تعمیر کارهای تجاری بزرگ چون ایجاد پل، ساختمان های تجاری، ساخت فروشگاه های زنجیره ای و حتی پارک ها از تنها دستگاهی که می تواند. آنقدر دقت بالایی داشته باشد. استفاده می کنند جی پی اس می باشد. حال شاید با خود فکر کنید که چگونه این ردیاب جی پی اس کار می کند. در واقع وجود استفاده از دیتا ها از طریق چندین ماهواره در آسمان باعث می شود. که دقت بالایی در بررسی دادهای جی پی اس مورد استفاده قرار گیرد.
نقشه برداری زمینی چیست؟
نقشه برداری زمینی تمامی عملیات های لازم با استفاده از ابزارآلات و تجهیزات نقشه برداری. برای محاسبه و اندازه گیری زمین که به صورت عملیات میدانی صورت می گیرد.
در نقشه برداری زمینی زوایا، اختلاف ارتفاع دو نقطه، طول و مسافت اندازه گیری می شود. همچنین شکل و ابعاد عوارض زمین نیز مشخص می شود. و در نهایت ترسیم می شود. که برای ساخت هر نوع سازه، باید محل ساخت تراز و مسطح باشد. تا بتوان بنای مورد نظر را ساخت.
کاربرد نقشه برداری زمینی
- محاسبه مساحت سطح
- مسیریابی و نصب دکل های برق و …
- تهیه نقشه های موضوعی، کاربری اراضی و…
- تعیین حدود اربعه و… در ساختمان سازی
- نقشه برداری مسیر برای ساخت راه و راه آهن و…
مراحل اجرای عملیات نقشه برداری زمینی
برای اجرای عملیات نقشه برداری زمینی در ابتدا کارشناسان نقشه برداری. بعد از تحویل زمین از کارفرما؛ در محل مورد نظر مستقر می شوند. و به شناسایی منطقه می پردازند. تا بخش های مختلفی مانند مساحت و راه های مواصلاتی و… را به خوبی مشخص و شناسایی نمایند. سپس اقدام به ساخت ایستگاه نقشه برداری می نمایند. که اغلب با بتن های پیش ساخته که از استاندارد لازم برخوردارند. این کار صورت می گیرد. و در مناطق مختلف نصب می گردند.
بعد از اینکه کار نصب ایستگاه ها تمام شد. تعیین موقعیت ایستگاه ها محاسبه می شود. که معمولا برای این کار با استفاده از GPS ایستگاه ها مشاهده می شوند. و سپس با مختصات مورد نظر محاسبه می شود. در مرحله بعدی نیاز به برداشت عوارض داریم. که یکی از اصلی ترین مراحل اجرای عملیات نقشه برداری زمینی محسوب می شود. در این مرحله تمام عوارض طبیعی و … در سطح زمین بر اساس دقت و مقیاس مورد نیاز با استفاده از دوربین برداشت می شود. و در مرحله پایانی داده هایی که برداشت شده است. به محیط نرم افزاری برای ترسیم عوارض منتقل می شود.
ابزارهای مورد نیاز برای نقشه برداری زمینی
- متر لیزری
امروزه با پیشرفت تکنولوژی از طول یاب یا متر لیزری استفاده می شود. مخصوصا برای اندازه گیری طول های بلند. از این ابزار که بر اساس ارسال و دریافت موج انعکاس یافته کار می کند.
این ابزار قابلیت نصب روی دوربین دئودولیت را نیز داراست. و به واسطه یک منشور این کار صورت می گیرد. و نحوه انجام هم به این صورت است. که متر لیزری روی نقطه اول تنظیم می شود. و نقطه دوم با استفاده از منشور مشخص می شود .که دستگاه با ارسال و دریافت موج طول را محاسبه می کند.
- زاویه یابی با دوربین تئودولیت
برای اندازه گیری زاویه ها از دوربین تئودولیت استفاده می شود. چرا که دوربین تئودولیت قابلیت اندازه گیری زوایای افقی و قائم بین دو امتداد را دارد. و برای این کار کافی است دوربین روی سه پایه نصب شود. و با تنظیم کردن دوربین روی یک نقطه یا به اصطلاح تراز کردن. دوربین می توان زوایای افقی و قائم بین دو امتداد را برداشت کرد.
- متر نواری
یکی از ابزارآلات پر کاربرد در نقشه برداری استفاده از متر نواری با طول های بین 10تا 50 متری که جنس آن از پارچه یا فلز و… می باشد.
- دوربین توتال استیشن
امروزه از این دوربین به دلیل توانایی های بالایی که دارد. برای نقشه برداری زمینی استفاده می شود. چرا که هم کارایی طولیاب های لیزری و هم زاویه یابی و هم ترازیابی را با هم داراست. شما با یک دوربین توتال می توانید عملیات نقشه برداری زمینی خود را با دقت بالا انجام دهید. دوربین های توتال .قابلیت اندازه گیری طول هایی با برد سه کیلومتر را با استفاده از امواج نوری دارا هستند.
شرکت فنی مهندسی رادین مپ، متشکل از گروه کارشناسان رسمی دادگستری، نقشه برداری و امور ثبتی فعال در تمام زمینه های امور ثبتی اعم از تهیه نقشه های (UTM) یو تی ام ادارات ثبت و شهرداریها و جانمایی پلاک های ثبتی سند های قدیمی دفترچهای و شاهنشاهی و تعیین موقعیت دقیق املاک و همچنین تفسیر عکس های هوایی برای سازمان های دولتی و قضایی و انجام کلیه استعلامات ملکی و امور فنی ملک با استفاده از بروزترین تجهیزات و مجرب ترین کارشناسان آماده ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.
برای اخذ مشاوره رایگان و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید
09129277534 — 02166398316
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.